Lions Club Weert

Actie Voedselbank Kerstmis 2016

Op zaterdag 17 december houden beide Lions clubs Weert weer een inzamelingsactie bij beide Albert Heijn filialen voor de voedselbank van Weert.

Momenteel maken meer dan 200 gezinnen in de regio Weert noodgedwongen gebruik van de voedselbank geholpen door 24 vrijwilligers. Vooral kinderen zijn blij met iets feestelijks met kerstmis. Vrijwel altijd zijn de mensen,die zijn aan gewezen op de voedselbank buiten hun schuld afhankelijk daarvan (denk aan de nog steeds hoge werkeloosheid, toegenomen lasten, krimpende uitkeringen enz.)

Na overleg en met toestemming van het management van Albert Heijn worden klanten van de Supermarkt bij binnenkomst gevraagd of zij één artikel welke vermeld staan op een uit te reiken folder, naast hun eigen boodschappen, te willen kopen ten behoeve van de Voedselbank. De Voedselbank werkt zelf mee om de artikelen die gedoneerd worden achter de kassa’s te verzamelen en te transporteren naar hun verdeelcentrum.
Het streven is om het winkelend publiek te animeren om één artikel méér te kopen. De lijst met gevraagde artikelen bestaat o.a. uit crackers, koek, frisdrank, vruchtsappen, suiker etc., maar ook schoonmaakmiddelen. U ziet: we vragen slechts een artikel met een waarde van enkele euro´s.

Wertha rally

Op zondag 21 mei 2017 vindt de eerste editie van de Wertharally plaats. Een fundraising-rally met een tour- en sportklasse, georganiseerd door Lions Club Weert in samenwerking met de organisatie van de Horneland Rally. Alle soorten en maten auto’s zijn welkom.

In beide klassen worden drie prijzen uitgereikt voor de drie equipes met de hoogste score. Los van ritklasse en score, wordt er ook een prijs uitgereikt voor de meest unieke, originele en in beste staat verkerende auto van de deelnemende equipes.

Meer informatie alsook informatie over de inschrijving vind u hier.

Seniorendag

Jaarlijks organiseert de Lions Club Weert in oktober een dag voor ouderen die behoefte hebben aan onderling contact. Het blijkt steeds een enorm succes gezien de vele positieve reacties.
De dag vindt plaats in Cafe-zaal de Schuttershoeve in Altweerterheide. Op het programma staat onvangst met koffie en vlaai, kienen, muzikale omlijsting met eventueel dans, met als afsluiting een uitgebreide Limburgse koffietafel.
Deelname volgt na het retourneren van een inschrijfformulier. Indien men zelf geen vervoer heeft, kunnen de leden van de Lions Club u ophalen en thuisbrengen.
Het hele programma wordt de deelnemers geheel gratis aangeboden door de Lions Club Weert.

Greep naar de Hoorn

De Greep naar de Hoorn is het jaarlijks terugkerend fundraising evenement van de Stichting Weerter Bedrijvencompetitie. De gezamenlijke serviceclubs in Weert en omstreken, waaronder onze Lions Club, organiseren elke tweede zaterdag van september een ludieke sportdag voor teams van bedrijven en instellingen, genaamd Greep naar de Hoorn. Sedert 1995 doen elk jaar zo’n vijftig bedrijven en instellingen mee aan deze competitie. Zij betalen voor de deelname inschrijfgeld. Door de grote inzet van de vrijwilligers van de diverse serviceclubs komt ongeveer 80% van het inschrijfgeld ten bate van goede doelen in Weert en omgeving. Teambuilding, plezier en netwerken vormen het nut van de deelnemende bedrijven en instellingen.
Ook onze Lions Club levert aan het organiseren en slagen van dit jaarlijks terugkerend evenement een belangrijke bijdrage. Enerzijds door deel te nemen aan het stichtingsbestuur en anderzijds door leden, die via deelname in de diverse commissies zorgen dat de Greep naar de Hoorn jaarlijks wordt georganiseerd.
Lions Club Weert neemt jaarlijks deel met zowel een herenteam als een damesteam. Wij zijn trots op onze vaste sponsoren Verzinkerij Van Aert en Orthodontistenpraktijk Weert.

Meer informatie over Greep naar de Hoorn vindt u hier.

Fundraising

Lions Club Weert staat open voor uw suggesties voor goede doelen. Voorwaarden en aanvullende informatie, vindt u hier.