Lions Club Weert

Nieuws

Inschrijving 3e Wertharally geopend

Op zondag 2 juni 2019 vindt de tweede editie van de Wertharally plaats. Een fundraising-rally met een tour- en sportklasse, georganiseerd door Lions Club Weert in samenwerking met de organisatie van de Horneland Rally.

De route voor 2019 voert over de openbare weg, privé-terreinen en mogelijk over voor het overige verkeer afgesloten weggedeeltes om de routeopdrachten te kunnen uitvoeren. Het behalen van de hoogste snelheid is op geen enkele wijze bepalend voor de eindklassering. De route is voor alle soorten auto’s begaanbaar.

Ga snel naar https://www.wertharally.nl en vind hier alle informatie

Per 1 januari 2019 is de inschrijving voor 2019 geopend!

WR: als je aan de start wilt staan

PERSBERICHT – zondag 16 december 2018

Lions Actie voor Voedselbank – een groot succes: + 20%!

De Lions Club Weert, Lions Club Weert Graafschap Horne en Leo Club Weert Montmorency hebben zaterdag 15 december bij de vestigingen van Albert Heijn in Weert producten ingezameld voor de Voedselbank Weert. De actie was een daverend succes: 118 volle manden bij AH in het Centrum en 85 manden bij AH op de Dries. Dit betekent een plus van ruim 20% ten opzichte van vorig jaar. In een woord geweldig. De Lions en Leo’s willen alle gulle gevers hartelijk danken.

De Lions Club Weert is in 2012 gestart met het inzamelen van producten voor de Voedselbank. Door de jaren heen is de Lions organisatie in Weert een vaste partner geworden van de Voedselbank. Het motto van de Lions organisatie – “We Serve” – sluit naadloos aan bij de doelstelling van de Voedselbank Weert: “Oog voor voedsel, hart voor mensen “. Zij voorziet wekelijks een kleine 200 gezinnen in de regio Weert, Nederweert en Cranendonck van levensmiddelen. Door dit soort initiatieven worden mensen in onze directe omgeving geholpen en ondersteund in hun dagelijkse behoeften.

De kerstperiode is bij uitstek een moment in het jaar om stil te staan bij de medemens en te helpen daar waar het kan. Gezien de opbrengst van dit jaar denken gelukkig vele Weertenaren er ook zo over.

Voor de volledigheid: alle producten die zijn ingezameld gaan via de Voedselbank Weert rechtstreeks naar de gezinnen in Weert, Nederweert en Cranendonck die wekelijks geholpen worden.

De 4 foto’s geven een beeld van de actie van de Lions Club Weert op 15 December 2018

Actie LCW: Voedselbank December 2018 Actie LCW: Voedselbank December 2018 Actie LCW: Voedselbank December 2018 Actie LCW: Voedselbank December 2018


Ouderendag 2018

Op zaterdag 14 oktober was de Schuttershoeve voor de 21e keer het decor voor de ouderendag georganiseerd door de Lions Club Weert. Ruim 75 ouderen uit de regio Weert genoten van een gezellige middag. Na de koffie en vlaai werd er gekiend om mooie prijzen. Hierna was een een concert door het Shanti-koor Weert. De dag werd besloten met een gezamenlijk en gezellig dinner.


Eerste Wertha Rally van start

Zondag 21 mei organiseerde de Lions Club Weert in samenwerking met de Horneland Rally een nieuwe voorjaarsrally door het mooie buitengebied van Weert, genaamd Wertharally.

Deze fundraising-rally ging van start bij Crossmoor. Aldaar verschenen circa 30 deelnemers aan de start. Men kon deelnemer in de tour- of sportklasse.

34257285553_31223c61d3_o

 

Lions Club Weert heeft altijd speciale aandacht voor kinderen en ouderen in de regio. Het geld dat wordt ingezameld met deze rally, gaat naar kinderen die door omstandigheden in de privésfeer niet meer in staat worden gesteld lid te zijn van bijvoorbeeld een sportclub of scoutingvereniging, of om deel te nemen aan schoolreisjes en andere sociale/culturele bezigheden.

Meer informatie: www.wertharally.nl


Chrit Cuijpers geïnstalleerd als nieuw lid van de Lions Club Weert

Op dinsdag 9 april kon president Ad Tonino Chrit Cuijpers als 4e nieuwe lid van het jaar installeren.

IMG_1737


Lions lid Ton Hendriks onderscheiden in de orde van het Kammeräödje van de Rogstaekers

Op donderdag 19 januari 2017 vond de Boonte Aovendj van de Rogstaekers plaats. Tijdens deze avond werd door Vorst Jan de Orde van ’t Kammeräödje uitgereikt worden aan Lions lid Ton Hendriks. De orde van ’t -Kammeräödje wordt maar een keer per jaar uitgereikt aan mensen die zich ingezet hebben voor de Rogstaekers of de Weertse Vastelaovend. Meestal zijn dit de hardwerkende vrijwilligers die op de achtergrond blijven. Met de uitreiking van deze prijs wordt deze persoon een keer in het zonnetje gezet. Ton is al meer dan 25 jaar betrokken bij de Weertse Vastelaovund.


Lions Club Weert verwelkomt 2 nieuwe leden

Tijdens de laatste vergadering van 2016 werden Jack Van Haperen en Cor van Dijk geïnstalleerd als lid van de Lions Club Weert door president Ad Tonino.

Jack van Haperen

IMG_1992

Cor van Dijk

IMG_1995

 


Voedselbank actie 2016 Eclatant succes

Zaterdag 17 december hielden de beide Weerter Lions Clubs weer haar halfjaarlijkse inzamelingsactie voor de Voedselbank.

Momenteel maken meer dan 200 gezinnen in de regio Weert noodgedwongen gebruik van de voedselbank geholpen door 24 vrijwilligers. Vooral kinderen zullen blij zijn met iets feestelijks met kerstmis. Vrijwel altijd zijn de mensen,die zijn aan gewezen op de voedselbank buiten hun schuld afhankelijk daarvan (denk aan de nog steeds hoge werkeloosheid, toegenomen lasten, krimpende uitkeringen enz.)

Bij de ingang van de Albert Heijn in de stad en op de Dries stonden leden van de Lions Club om het winkelend publiek te attenderen op de actie. De actie werd door de meeste bezoekers zeer goed omarmd met als resultaat dat er uiteindelijk bijna 150 kratten ingezameld werden.img_7532


Evert Donk geinstalleerd als lid van de Lions Club Weert

Tijdens de aftrap van het nieuwe jaar bij Lions Club Weert, had onze voorzitter Ad Tonino de eer om Evert Donk als officieel lid van onze vereniging te verwelkomen.


Inschrijving Wertha Rally geopend

Op 21 mei 2017 vindt de eerste editie van de Wertharally plaats. Een fundraising-rally met een tour- en sportklasse, georganiseerd door Lions Club Weert in samenwerking met de organisatie van de Horneland Rally. Alle soorten en maten auto’s zijn welkom.

In beide klassen worden drie prijzen uitgereikt voor de drie equipes met de hoogste score. Los van ritklasse en score, wordt er ook een prijs uitgereikt voor de meest unieke, originele en in beste staat verkerende auto van de deelnemende equipes.